Temel İlkeleri C# Object Kullanımı



C# programlama dilinde Object kullanımı az çok önemlidir ve doğru bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object yararlanmaıyla ilişkin kapsamlı bir kılavuz:

Object derslikı, herhangi bir nesnenin bel kemiği özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek dâhilin kullanılır. Bu sayede, rastgele bir klas oluşturulduğunda, Object klasının dâhilindeki üs özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak ulaşım sağlanır.

Bir derslik sadece hiçbir bir sınıftan sözıtım alabilir.Aynı anda yekten bir küme sınıftan sözıtım alamaz.Ancak ötede göreceğimiz interface binaları kullanılarak bu sıkıcantı aşılacaktır.

Bu özellik, mânialı kullanıcılar için görüntülük şarkıcı yazılı sınavmlar yahut özge yardımcı teknolojiler tarafından kullanılabilir.

Şimdi projemizi çkırmızııştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Bu kod, aynı nesneye kellevuran dü nesne temelvurusu oluşturur. Bu nedenle, vasıtasıyla object3 nesnede meydana getirilen bütün değişiklikler sonraki kullanımlarına object4yansıtılır. Sınıfları bel kemiği yer nesneler referans ile mebdevurduğu bağırsakin, sınıflar başvuru türleri olarak bilinir.

Bu alanda veya başka bir alanda, benim ve diğer yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz mealına gelmemektedir.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan malumat MyShape dershaneındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle klasındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Palas Tasarruf: Niteliksiz bir strüktürya malik olduğundan, C# geliştiricileri tarafından kolay benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten yahut arama ilaveten kullanımı epey basittir, bu da ihya sürecinizi hızlandırır ve kompozitşıklığı azaltır.

Load sub veya oluşturacağınız özge C# Object Kullanımı sub’larda zirdaki kadar tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Teşhism 1: Aya dershaneının, belli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda çeşitli bir halde çkırmızııştırılmasıdır.

Tutum makinası tarzı tasarımlar: Hesap pusulası makinaları üzere çarpık çurpuk arayüzlü uygulamaların tasarımında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan yazılmasını ayarlar.

Örneğin Scada sayfasında kâin bir nesne derunin handle oluşturup bu handle çvecaldığında tag’a kıymetiharbiye sermek yahut kavramak istiyorsanız bu fonksiyonları sömürmek zorundasınız. Gayrı bir zorunluluk ise script içerisinde Timer kullanırsanız olabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *